Pijani kolač

07/03/2020
"Pijani kolač za trezne degustatore - zaljubićete se u njega "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu pijanog kolača, prethodno potopimo šaku suvih višanja bez koštica u posudu sa rumom.

Jaja, šećer i vanilu umutimo na penu. Dodajemo mleko i rum i ponovo promešamo.

Brašno, zajedno sa praškom za pecivo prosevamo i dodajemo u etapama u smesu i ponovo promešamo.

Lagano i uz neprestano mešanje sipamo i ulje.

Na kraju u smesu sipamo i potopljene višnje.

Kolač sa rumom pečemo u prethodno ugrejanoj reni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Čim bude gotov aromatični kolač i dok je još malo topao, posipamo šećerom u prahu za ukras.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar