Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa sirom i kruškama

Piletina sa sirom i kruškama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Piletina sa sirom i kruškama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Stvorite intimnu i lepu atmosferu kod kuće uz piletinu sa sirom i kruškama"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g
  • bri - 100 g
  • gorgonzola - 100 g
  • parmezan - 100 g, narendan
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • biber - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • kruška - 1 komad
  • orasi - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Kao sva jela sa sirom i ovo je izuzetno ukusno! Isecite pileće grudi na velike, debele parčiće.

Ispecite ih na gril tiganju. Nakon njihovog pečenja začinite biberom, solju i mlazom maslinovog ulja. U veliki tiganj sipajte pavlaku.

Dodajte na parčiće isečenu gorgonzolu i bri, Pospite narendanim parmezanom.

Mešajte sos dok se sirevi ne istope.

U posudu za pečenje sipajte polovinu sosa. Preko njega poređajte ispečeno meso. Prelijte preostalim sosom.

Pospite isečenim orasima i malim parčićima kruški. Preko njaga poređajte ispečeno meso, Prelijte preostalim sosom.

Pospite isečenim orasima i malim parčićima kruški. Ukrasite sa nekoliko kriški kruški.

Pecite piletinu sa sirom oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom.

Nek vam je slatko!

Beleška: Ako ne volite kobinaciju sireva u receptu piletina sa sirom i kruškama, možete da ih zamenite po vašem ukusu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: