Jagnjeća rebra sa đumbirom

09/03/2020
"Jagnjeća rebra sa đumbirom - ovo je jelo koje svaka rerna zaslužuje, ako nas razumete "
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 550 g
  • đumbir - 20 g, neoljušten koren
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslinovo ulje - oko 8 supenih kašika
  • soja sos - 4 supene kašike
  • biber - 3 - 4 prstohata ili po ukus
  • krompir - 6 - 8 komada, svež, sitan, crveni
  • belo vino - 50 ml
  • voda - 100 ml
  • menta - 1 kašičica, suvi listovi
  • so - po ukus
* merne jedinice

Način pripreme

1.Beli luk i đumbir (nemojte ljuštiti) izrendajte na fino rende. Pomešajte sa soja sosom, maslinovim uljem i biberom i sa ovom smesom lepo natrljajte jagnjeća rebra. Možete ih ostavii cele ili prepoloviti na dva dela za dve posebne porcije.

Stavite u posudu, pokrijte streč folijom i stavite u frižider 4-5 sati.

2. Kad se rebarca lepo začine, stavite u pleh, namazan maslinovim uljem i prelijte sa malo belog cina i pospite mentom. Na dno pleha sipajte vodu i uvijte aluminijumskom folijom.

Pecite na 150 stepeni na tihoj vatri 1 sat i 20 minuta.

3. Krompir isecite na tanke krugove, nemojte ljuštiti. Posolite i lepo uvaljajte u maslinovo ulje. Rasporedite u pleh u jagnjetinu, gde bi trebalo još da ima tečnosti, pošto su se do sada rebra samo dinstala. Ako procenite, dodajte još vode ili maslinovog ulja.

4. Foliju skinite, temperaturu povećajte na 180 stepeni i jagnjetinu sa krompirom pecite dok ne bude potpuno gotov krompir i dok ne dobije zlatnu koricu meso - oko 30 minuta ili više ako je potrebno.

Toliko aromatična, krehka i ukusna jagnjeća rebra sa đumbirom, prste da poližeš!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar