Način pripreme
U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i umutite u vazdušast krem. Prosejte brašno sa prstohvatom soli i kakaom.
U porcijama ga dodajte u umućena jaja. Sipajte jednu kašiku ulja, aromatizujte jednom ampulm esencije pomorandže. Homogenizujte smesu.
Postavite veliku posudu za pečenje (ja sam koristila onu od rerne) papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač i zaravnajte. Ispecite koru na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 7-8 minuta.
Ispečenu koru ohladite i isecite kalupima u obliku srca različitih veličina. Umutite maskarpone sa dve kašike šećera u prahu. Umutite pavlaku u gust krem za tortu.
Dodajte je u porcijama u maskarpone. Sipajte sok od pomorandže i homogenizujte krem. Slepite ispečene mini tortice, tako što počinjete od nejvećeg isečenog srca. Ukrasite šećernim srcima i pospite šećerom u prahu ovaj lepi desert za Svetog Valentina.
Recept za mini tortice srca je napravljen! Nek vam je slatko!