Način pripreme
Pripremamo krem za keks tortu:
U posudi umutimo žumanca, polovinu šećera, brašno i malo hladnog soka od pomorandže sok ne dobijemo kašu.
Drugi deo šećera i preostalog soka od pomorandže pomešamo na vatri, mešamo dok se šećer ne rastopi i ostavljamo da provri.
Ovu smesu dodajemo u smesu sa žumancima, mešamo energično. Vraćamo na vatru i mešamo oko 2 minuta dok se ne zgusne.
Ostavljamo da se ohladi, sipamo krem u metalni poslužavnik i pokrivamo folijom da se ne hvata korica.
Umutimo mekani maslac i šećer u prahu dok ne dobijemo mekan krem. Na kraju pomešamo dva krema i promešamo.
U pravougaonom plehu počinjemo da sastavljamo našu keks tortu.
Ređamo keks, krem, keks, krem dok ne potrošimo sastojke, završavamo kremom i ukrašavamo po želji.
U mom slučaju - sa kriškama pomorandže.
Keks torta sa pomorandžom je veoma lak i ukusan desert!