Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Keks torta sa pomorandžom

Keks torta sa pomorandžom

stanimira karadjovastanimira karadjova
Kuvar
74725732
Keks torta sa pomorandžom
Fotografije: stanimira karadjova
2 / 3
10/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Obožavamo ukus koji pomorandža daje keks torti - probajte obavezno"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje od 200 g
  • sok od pomorandže - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • žumanca - 4 komada
  • brašno - 4 supene kašike
  • maslac - 200 g, mekan
  • šećer u prahu - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo krem za keks tortu:

U posudi umutimo žumanca, polovinu šećera, brašno i malo hladnog soka od pomorandže sok ne dobijemo kašu.

Drugi deo šećera i preostalog soka od pomorandže pomešamo na vatri, mešamo dok se šećer ne rastopi i ostavljamo da provri.

Ovu smesu dodajemo u smesu sa žumancima, mešamo energično. Vraćamo na vatru i mešamo oko 2 minuta dok se ne zgusne.

Ostavljamo da se ohladi, sipamo krem u metalni poslužavnik i pokrivamo folijom da se ne hvata korica.

Umutimo mekani maslac i šećer u prahu dok ne dobijemo mekan krem. Na kraju pomešamo dva krema i promešamo.

U pravougaonom plehu počinjemo da sastavljamo našu keks tortu.

Ređamo keks, krem, keks, krem dok ne potrošimo sastojke, završavamo kremom i ukrašavamo po želji.

U mom slučaju - sa kriškama pomorandže.

Keks torta sa pomorandžom je veoma lak i ukusan desert!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: