Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Torta sa ušećerenim koricama pomorandže i suvim grožđem

Torta sa ušećerenim koricama pomorandže i suvim grožđem

Torta sa ušećerenim koricama pomorandže i suvim grožđem
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Kako kaže poslovica - ukusnoj torti i dve kafe su malo?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • brašno - 2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - pola šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • suvo grožđe - potopljeno u liker po izboru
  • ušećerene korice pomorandže - 1 šaka
  • kakao - 1 kašika
  • kora od limuna
  • brašno - 1 kašika za valjanje korica
  • maslac - za mazanje kalupa
  • kakao - 1 kašika za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite jaja i šećer dok ne pobele. Dodajte mleko i nastavite da mutite. Stavite brašno umešano s praškom za pecivo i nastavite da mešate drvenom varjačom.

Dodajte ulje i suvo grožđe koje ste prethodno potopili u liker po izboru.

Uvaljajte ušećerene korice u brašno i stavite ih u smesu. Nastružite malo limunove kore i promešajte.

Odvojte jednu šolju smese u nju dodajte jednu kašiku kakaoa i promešajte. U namazan i posut kakaom kalup za tortu sipajte belu smesu i odzgo braon.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Nisam imala šećer u prahu za posipanje i ohlađenu tortu sam namazala rastopljenom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: