Keks torta sa kajsijama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087762
Keks torta sa kajsijama
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
24/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Mekana keks torta sa kajsijama, koju svako želi da proba"

Potrebni sastojci

  • keks - 3 pakovanja, običan
  • skrob - 2 pakovanja, od kajsije, po 60 g
  • sveže mleko - 1400 ml
  • šećer - 230 g
  • kajsije - 6 komada
  • liker - 50 ml. brendi od kajisje
  • orasi - 4 kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite od koštica kajsije.

Isecite ih na ivice, stavite ih u posudu i pospite likerom.

Ostavite ih da odstoje tako oko 1 sat. One će vam trebati za dekoraciju jednostavne keks torte.

Stavite 1200 ml svežeg mleka na vatru i dodajte u njega šećer, promešajte i ostavite da se zagreje.

U preostalom mleku rastvorite dve kesice skroba od kajsije.

Kada se mleko sa šećerom zagreje, ali još nije provrelo, sipajte u tankom mlazu i uz neprestano mešanje rastvoreni skrob.

Kuvajte i mešajte dok se ne dobije smesa gustine krema.

U pravougaonu posudu za pečenje poređajte jedan red keksa.

Odozgo prelije sa trećinom vrućeg krema.

Nakon toga poređajte drugi red keksa, pokrijte kremom.

Na kraju poređajte treći red i prelijte preostalim kremom.

Pospite odozgo mlevenim orasima i dekorišite parčićima kajsija natopljenim u likeru.

Ostavite gotovu keks tortu sa kajsijama da odstoji u frižideru oko 4-5 sati, pre nego što servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: