Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač od jabuke sa maskarponeom

Kolač od jabuke sa maskarponeom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Kolač od jabuke sa maskarponeom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Kolač od jabuke sa maskarponeom je sjajan i na izgled i na ukus - nemojte ga propustiti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • maskarpone - 250 g
  • brašno - 200 g, prosejano
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • jabuke - 4 komada, srednje
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 4 - 5 kašika
  • Za toping
  • šećer u prahu - 3 kašike, pomešan
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja, dodaje se šećer i mešaju se mikserom. Kad smesa blago pobeli, dodajemo maskarpone.

Iz dva puta dodaojemo i brašno, nastavljajući da mešamo na srednoj brzini. Poslednji se dodaje prašak za pecivo.

Dve jabuke se ljušte i seku na male kocke. Pomešaju se sa ostalim sastojicima plu sa kašičicom cimeta

Sprema se okurgli kalup za pečenje torte sa prstenom koji se skida (postavljen papirom za pečenje i blago namazan).

Sipa se smesa od jabuka i zaravna se. Rerna se zagreva na 180 stepeni.

Druge dve jabuke se ljušte i seku na srednje tanke polu mesece.

Poređaju se preko smese u obliku kruga, od krajeva ka sredini. Posipa se obilno kristal šećerom.

Pečemo kolač od jabuke sa maskarponeom 45-50 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva.

Ostavlja se da se ohladi 20 minuta. Odvaja se od prstena. Posipa se smesom od šećera u prahu, cimeta i vanile. Aromatičan kolač od jabuke pogodan za decu i odrasle.

Zimski kolač koji će vas osvojiti mirisom domaće atmosfere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: