Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa čizkremom i malinama

Torta sa čizkremom i malinama

Torta sa čizkremom i malinama
Fotografije: Desislava Nestorova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
16
"Torta sa čizkremom i malinama - pred njom smo nemoćni"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • mleko - 300 ml
  • ulje - 300 ml
  • brašno - 450 g
  • prašak za pecivo - 1.5 kesica
  • za čizkejk
  • bela čokolada - 300 g
  • krem sir - 200 g
  • maslac - 125 g
  • za ganaš i premazivanje
  • bela čokolada - 600 g
  • maslac - 300 g
  • maline - za dodatak u krem
  • limončelo - za prelivanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

Kora: Jaja umutimo sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajemo ulje i mleko, ponovo promešamo.

Dodajemo prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Smesu sipamo u pleh sa ivicama koje se skidaju u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 45-50 minuta (zavisi od rerne).

Ostavljamo da se ohladi na sobnoj temepraturi i tek onda vadimo iz kalupa.

Isečemo na tri kore.

Čizkrem: Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.

Čokoladu rastopimo, u njh dodajemo maslac. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Krem sir umutimo i u njega dodajemo čokoladu. Mutimo dok ne dobijemo mekan krem.

Ganaš za premazivanje: Čokoladu rastopimo, malo po malo u nju dodajemo maslac, mutimo mikserom neprestano. Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi.

Na podlogu stavljamo jednu koru, prelivamo limončelom, stavljamo polovinu čizkrema, dodajemo maline, nakon toga drugu koru i tako dok ne završimo tortu. Namažemo ganašem i ukrašavamo po želji.

Torta sa čizkejkom i malinama je veoma uspešna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: