Način pripreme
Kora: Jaja umutimo sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajemo ulje i mleko, ponovo promešamo.
Dodajemo prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Smesu sipamo u pleh sa ivicama koje se skidaju u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 45-50 minuta (zavisi od rerne).
Ostavljamo da se ohladi na sobnoj temepraturi i tek onda vadimo iz kalupa.
Isečemo na tri kore.
Čizkrem: Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.
Čokoladu rastopimo, u njh dodajemo maslac. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Krem sir umutimo i u njega dodajemo čokoladu. Mutimo dok ne dobijemo mekan krem.
Ganaš za premazivanje: Čokoladu rastopimo, malo po malo u nju dodajemo maslac, mutimo mikserom neprestano. Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi.
Na podlogu stavljamo jednu koru, prelivamo limončelom, stavljamo polovinu čizkrema, dodajemo maline, nakon toga drugu koru i tako dok ne završimo tortu. Namažemo ganašem i ukrašavamo po želji.
Torta sa čizkejkom i malinama je veoma uspešna.