Rižoto Milaneze sa piletinom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
11/03/2020
"Rižoto Milaneze sa piletinom poslužite uz posebno samopouzdanje i ponos "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečeni batak od kostiju.

U malo bujona rastvorite šafran i ostavite ga da se tečnost oboji.

U ulju upržite sitno naseckani crni luk i čim omekša dodajte pirinač (nemojte da ga perete previše - samo u jednoj vodi), promešajte i čim postane prozračan, deglazirajte ga vinom i ostavite da se kuva dok vino ne ispari.

Dodajte vreli pileći bujon u nekoliko porcija uz mešanje, dok pirinač za naš ukusni rižoto ne omekša.

Kada pirinač bude gotov, sklonite sa vatre i dodajte rastvoreni šafran, vratite na vatru na kratko, dok pirinač ne upije tečnost.

Skinite sa vatre, dodajte maslac i ponovo promešajte rižoto Milaneze, a nakon toga dodajte sitno narendani parmezan i na kraju pileće meso.

Poslužite rižoto Milaneze sa piletinom posut peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar