Način pripreme
Isecite pileće meso na male parčiće.
U tiganju zagrejte jednu šolju maslinovog ulja. Ispržite sitno isečen luk nekoliko minuta i dodajte pileće meso. Pržite još 5 minuta.
Prelijte belim vinom. Sačekajte da ispari alkohol nekoliko minuta i dodajte grašak i jednu šolju bujona od povrća.
Poklopite posudu i kuvajte oko 10 minuta.
U duboki tiganj stavite pirinač. Zapecite ga na suvom tiganju nekoliko minuta.
Počnite da sipate po malo toplog bujona, sačekajte, dok pirinač ne upije tečnost i tako dok pirinač ne bude skoro gotov.
Sipajte sos sa piletinom i graškom. Promešajte i dovršite kuvanje.
Sklonite posudu sa rižotom sa ringle, pospite sa 30 g narendanog parmezana.
Servirajte rižoto sa piletinom i graškom posut prstohvatom bibera i usitnjenim peršunom!