Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto ala milaneze

Rižoto ala milaneze

MarianeMariane
Džedaj
14947
Rižoto ala milaneze1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Tačno kako ga prave tamo - korak po korak i kutlača po kutlača ..."

Potrebni sastojci

  • bujon - 1 litar, teleći
  • luk - 1/2 glavice
  • mozak - 30 g, teleći
  • maslac - 50 g
  • pirinač - 350 g, arborio
  • vino - 75 ml, crveno
  • šafran - 1/3 kašičice, u prahu
  • biber
  • so
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte bujon. U međuvremenu zagrejte pola maslaca i dodajte u njega sitno isečen luk, teleći mozak.

Zapržite dok luk ne omekša i dodajte pirinač.

Zapržite sastojke nekoliko minuta, nakon toga prelijte vinom, stavite da provri i kuvajte dva minuta.

Dodajte oko 200 ml bujona i kuvajte dok se ne apsorbuje. Nakon toga postepeno didajte i preostali bujon, rastvarajući u jednu od porcija šafran.

Začinite solju i biberom i kad je pirinač gotov sklonite ga s vatre, dodajte preostali maslac i pospite parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2.5
50
41
30
20
11
Oceni: