Način pripreme
U posudu sipamo prosejano brašno i pomešamo sa praškom za pecivo i suvim kvacem.
U posebnoj posudi umutimo jaja sa uljem, šećerom, solju i rakijom. Pomešamo sve sastojke i zamesimo meko testo. Pokrivamo providnom folijom i ostavljamo 30 minuta da nadođe na toplim.
Gotovo testo razvučemo na pravougaonu koru. Od dva kraja isečemo trake da poravnamo, isečemo na komade, u sreidni pravimo prorez i provučemo odozgo na dole.
Posipamo pravougaonu koru braon šećrom i pritiskamo prema testu. Odozgo izrendamo koru dobro opranog limuna i posipamo sok. Uvijamo u rolat i sečemo na pužiće dužine 1 cm.
Ugrevamo ulje i pržimo na umerneoj temperaturi sa obe strane dok ne dobij zlatnu boju. Vadimo na salvetu di posipamo šećerom u prahu.
Prženi pužići sa mirisom limuna su ukusni u svako doba!