Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa ljutom tucanom paprikom

Humus sa ljutom tucanom paprikom

zdrave debelicezdrave debelice
Početnik
3611
Humus sa ljutom tucanom paprikom
Fotografije: zdrave debelice
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Recept za zdrav u ukusan namaz je od nas, na vama je samo da odlučite sa čime ćete ga kombinovati"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 200 g, sirove
  • tahini - 2 kašike
  • limun - 1 kom., veći
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike(ili suncokretovo)
  • so - po ukusu
  • ljuta tucana paprika - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ostaviti leblebije u vodi 8-12 sati da nabubre, zatim prosuti ustajalu vodu, sipati svežu i staviti leblebije da se skuvaju. (Mogu se i bez prethodnog potapanja kuvati, ali proces onda duže traje).

Skuvane su tek onda kada ljuspica pod pritiskom spadne s leblebije.

U secka ubaciti leblebije i komadiće belog luka, dobro ih samleti.

Dodati tahini, so, maslinovo ulje (ili suncokretovo), ljutu tucanu papriku i limunov sok. Postepeno dodavati vodu, da bi se lakše usitnilo i bilo kremastije.

Sačekati da se smesa ohladi i servirati kao namaz za falafel, sendvič ili umak za tortilje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: