Način pripreme
Prvo se spremaju kore.
Prvo se umute jaja zajedno sa šećerom. Dodajemo tečne sastojke - vodu i ulje.
Mešamo ponovo. Dodaje se brašno, u koje smo dodali prašak za pecivo i vanile.
Dobijeno testo pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Isečemo na 3 dela za kore.
Krem se sprema tako što se 800 ml mleka stavlja da provri zajedno sa šećerom. Odvojeno u posudici mutimo žumanca i dodajemo im preostalo mleko, vanile i brašno. Mnogo dobro promešamo, da nema grudvica. Ako je potrebno procedi se kroz sito.
Nakon što je mleko na ringli provrelo, u njema u tankom mlazu dodajemo smesu sa žumancima.
Mešamo dok se ne zgusne i sklanjamo sa ringle.
Svaka kora se izbuši i prelije se kompotom. Preko nje dodajemo malo slatka od borovnice i stavljamo deo krema. Tako ređamo svaku koru. Domaća torta je gotova.
Torta sa domaćim kremom i slatkom od borovnica je sjajna.