Način pripreme
1. Kora od limuna se narenda na fino rende za citruse i pomeša se sa samlevenim bademima i 80 g šećera. Dobro je da se sve to samelje 10-20 sekundi u blenderu, da kora citrusa ispusti svoja ulja i arome.
2. U ovu aromatičnu smesu se stavlja maslac i muti se u vazdušast krem.
3. Dodaju se jaja jedno po jedno 20 sekundi uz neprestano mešanje. Tako će se svako dobro usvojiti pre nego što se razbije sledeće.
4. Sipa se preostali šećer i liker, a u dobijenu glatku smesu se dodaje i brašno, prosejano sa praškom za pecivo. Meša se dok se potpuno ne usvoji.
5. Sve se sipa u kalup za kolač zapremine litar i po, koji se prethodno namaže i pospe brašnom (osim ako nije silikonski).
6. Kolač se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 40-45 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Ohladi se na rešetki i servira se sa šoljom vruće kafe, mleka ili čaja.
Nek vam je slatko. Raskošan kolač sa bademima i likerom je gotov.