Način pripreme
U posudu prosejte dve vrste brašna. Pomešajte ih sa praškom za pecivo i začinima.
Umutite pavlaku u vadzušast krem, a za savršene rezutate ona treba da bude hladan, upravo izvađena iz frižidera.
Stavite jaja sa šećerom u umutite na pari i na slaboj temperaturi dok se šećer ne istopi. Jaja treba da dobiju temperaturu 37 stepeni, ne više, zato ako imate kuhinjski termometar izmerite i kontrolišite. Ovaj proces traje 4 minuta.
Sklonite jaja sa pare i dodatno umutite još 3 minuta na visokoj brzini, postepeno ubacujući u porcijama suve sastojke (po želji presavijajući drugi put).
Na kraju dodajte umućenu pavlaku i promešajte špatukom dok ne postane homogeno.
Sipajte smesu u namazan i nabrašnjen kalup za kolač (obim 1, 5 litar) i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni 40-43 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Gotov vazdušast i aromatičan kolač ostavite u kalupu 10 minuta, nakon toga izvadite pažljivo i dodatno ohladite na rešetki i pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!