Način pripreme
U posudu sipajte šećer, sipajte ulje i sveže mleko i mešajte žičanom mutilicom nekoliko minuta. Dodajte rikotu i dobro homogenizujte.
Istotpite čokoladu na pari. U mlazu je sipajte u smesu. Prosejte brašno sa prstohvatom soli, praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
U porcijama dodajte brašno u tečnu smesu mešajući pažljivo kašikom. Podmažite i pospite brašnom okrugli kalup za kolač. Sipajte smesu.
Ispecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Probajte drvenim šišom da li je gotovo.
Izvadite pečeni kolač sačekajte 5 minuta, nakon toga okrenite kalup i oslobodite gotov kolač. Ohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!
Čokoladni kolač sa rikotom bez jaja je sjajan!