Čokoladni kolač sa rikotom bez jaja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Čokoladni kolač sa rikotom bez jaja
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
17/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
"Čokladni kolač sa rikotom - pogledajte kako se pravi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte šećer, sipajte ulje i sveže mleko i mešajte žičanom mutilicom nekoliko minuta. Dodajte rikotu i dobro homogenizujte.

Istotpite čokoladu na pari. U mlazu je sipajte u smesu. Prosejte brašno sa prstohvatom soli, praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

U porcijama dodajte brašno u tečnu smesu mešajući pažljivo kašikom. Podmažite i pospite brašnom okrugli kalup za kolač. Sipajte smesu.

Ispecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Probajte drvenim šišom da li je gotovo.

Izvadite pečeni kolač sačekajte 5 minuta, nakon toga okrenite kalup i oslobodite gotov kolač. Ohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Čokoladni kolač sa rikotom bez jaja je sjajan!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: