Flan od pomorandže sa kremom od jaja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
18/03/2020
"Flan od pomorandže sa kremom od jaja - raskošno iznenađenje i način da šokirate kulinarskim umećem "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada, velika, XL
  • pomorandža - 1 komad, kora
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 6 - 7 kašika, punih
* merne jedinice

Način pripreme

1. Karamelizujte 2-3 kašike šećera i rasporedite karamel u 2 ili 3 vatrostalne posude za flan.

2. Umutite jaja sa dve kašike šećera ne koristeći mikser, da ne dobijete vazdušastu penu.

3. Narendajte na fino rende za citruse pola kore pomorandže i stavite u jaja.

Sipajte mleko i promešajte.

4. Sipajte smesu u čaše i stavite u posudu sa vodom, tako da nivo dođe do sredine kalupa.

5. Pecite tako na pari u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko sat ii dok se flan ne stegne i dobije blagu preplanulost po površini.

6. Ostavite da se ohladi i za to vreme oljuštite ivice preostale polovine pomorandže. Važno je da oljuštite samo narandžasti deo, da posle ne gorči. Prelijte sa malo vode i kuvajte 8 minuta.

Bacite preostalu vodu ako nije uvrela. Sipajte još malo, teko toliko a prekriva kore jedan prst. Stavite preostali šećer i kuvajte još 8 minuta ili dok se sirup ne zgusne.

7. Da biste servirali ukusan desert prođite po ivicama kalupa nožem i okrenite u tanjir. Prelijte svaki flan sa malo gustog sirupa od pomorandže i ukrasite kandiranim koricama.

Nek vam je slatko! Flan od pomorandže sa kremom od jaja je sjajan!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar