Način pripreme
Ostavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi. Dodajte šećer i umutite u vazdušast krem. Dodajte jedno po jedno jaje i pažljivo mutite da se ne zgrudva.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom i uz pomoć kašike dodajte naizmenično brašno i mleko sa rumom. Dobro umućeno i promešano testo sipajte u mali kalup za tortu, koji ste prethodno pokrili nauljenim papirom za pečenje i dobro poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Ostavite ispečeni kolač desetak minuta u kalupu, a nakon toga ga okrenite na rešetku i ostavite da se ohladi. Za to vreme pripremite krem.
Rastvorite šećer u prahu u vodi i stavite na vatru da proključa. Kuvajte 5 minuta i ostavite da se ohladi.
Omekšali maslac umutite dok ne pobeli, zajedno sa korom i sokom od pomorandže. Malo po malo dodajte i ohlađeni sirup i eksrtakt ruma. Umutite krem dok se ne ujednači.
Postavite gotovu koru u činiju, premažite je kremom i ukrasite. Servirajte kolač dobro ohlađen.