Način pripreme
U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i praška za pecivo.
Dodajte jedno žumance, šećer, sveže mleko i hladan maslac isečen na parčiće.
Aromatizujte narendanom korom jedne pomorandže.
Zamesite meko testo sa maslacem. Uvijte zamešeno testo u parče najlona i stavite u frižider na dva sata. Što je hladnije to se bolje radi sa njim.
Od kartona isecita šablone kriški. Razvijte ohlađeno testo na nabrašnjenoj povržini na 3-4 mm.
Čašom isecite krugove, a nakon toga ih podelite isečenim šablonom na kriške, praveći otvore samo na jednoj polovini.
Poređajte kriške u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Ispecite keks od pomorandže u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.
Gotove kolače ohladite na rešetki, nakon toga ih slepite domaćom marmeladom od pomorandže ili drugom po vašem izboru.
Raskošan keks kriške pomorandže za lepe prilike:)
Nek vam je slatko!