Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Puslica torta»Torta Pavlova sa jagodama i bananama

Torta Pavlova sa jagodama i bananama

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Torta Pavlova sa jagodama i bananama
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Predivna varijanta torte Pavlova, koju s nestrpljenjem očekujemo da probamo"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • belanca - 4 komada
  • so - prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
  • sirće - 1 kašičica
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • Za krem
  • tečna pavlaka - 200 ml, slatka pavlaka
  • jagode - 200 g
  • banane - 2 komada
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se umute sa solju dok se bago ne stvrdnu. Postepeno se dodaje šećer, muti se dok se ne formiraju tvrdi sjajni vrhići.

Na kraju se dodaje vanila, sirće i kukuruzni skrob. Smesa se stavi u tepsiju na papir za pečenje.

Oblikuje se okrugla kora. Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Temperatura se smanjuje na 120 stepeni i kora se peče otprilike sat i po vremena.

Ispečena kora se hladi, stavlja se na odgovarajući tanjir ili poslužavnik. Prekriva se umućenom slatkom pavlakom.

Odozgo se stavljaju iseckane jagode i banane.Puslica torta se posipa kokosovim brašnom.

Torta Pavlova sa jagodama i bananama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: