Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Puding»Voćni puding sa brašnom od keksa

Voćni puding sa brašnom od keksa

Potrebitel#246858Potrebitel#246858
Pomoćnik kuvara
1151147
Voćni puding sa brašnom od keksa
Fotografije: Potrebitel#246858
1 / 2
20/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Lagan voćni desert za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • keks - 220 g, običan
  • kravlji maslac - 1/2 šolje, rastopljen
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • orašasti plodovi - 1/3 šolje, mleveni /orasi, bademi/
  • cimet - 1 kašičica
  • sok od limuna - od pola limuna
  • limun - pola kore
  • jabuke - 4 komada, ili kruške
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke i kruške očistite i izrendajte. Ostavite da se ocede.

Sameljite keks. Dobijate čašu i po.

Uključite rernu na 230 stepeni.

Voće iscedite i u njih dodajte cimet, rendanu koru od pola limuna, sok odl imuna o orašaste plodove.

U druge dve duboke posude odvojite jaja: u jednu - belanca, u drugu - žumanca. Belanca umutite na sneg.

U žumanca dodajte jednu šolju šećera. U njih počnite da dodajete sveže mleko i brašno od keksa uz neprestano mešanje.

Dodajte rastopljeni maslac lagano. Mešajte i dodjate smesu za puding sa voćem. Na kraju dodajte belanca, umućena na sneg i sve pažljivo promešajte.

U odabranom suvom plehu za pečenje raskošnog voćnog pudinga, rastopite pola čaše šećera dok ne dobijete svetao karamel.

Pleh okrećite tako da pokrije celo dno i deo ivica. Odmah nakon oga u pleh sipajte smesu za puding i pecite 10 minuta na 230-240 stepeni, a nakon toga još pola sata na umerneoj temperaturi /180-190 stepeni/.

Nakon što se ispeče gotov voćni kolač, treba brzo da ga okrenete na tacnu za serviranje, zato što kad se ohladi, karamela se stvrdne i vađenje pudinga je teško.

Voćni puding sa brašnom od keksa je odličan desert za male i velike!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: