Način pripreme
Jabuke i kruške očistite i izrendajte. Ostavite da se ocede.
Sameljite keks. Dobijate čašu i po.
Uključite rernu na 230 stepeni.
Voće iscedite i u njih dodajte cimet, rendanu koru od pola limuna, sok odl imuna o orašaste plodove.
U druge dve duboke posude odvojite jaja: u jednu - belanca, u drugu - žumanca. Belanca umutite na sneg.
U žumanca dodajte jednu šolju šećera. U njih počnite da dodajete sveže mleko i brašno od keksa uz neprestano mešanje.
Dodajte rastopljeni maslac lagano. Mešajte i dodjate smesu za puding sa voćem. Na kraju dodajte belanca, umućena na sneg i sve pažljivo promešajte.
U odabranom suvom plehu za pečenje raskošnog voćnog pudinga, rastopite pola čaše šećera dok ne dobijete svetao karamel.
Pleh okrećite tako da pokrije celo dno i deo ivica. Odmah nakon oga u pleh sipajte smesu za puding i pecite 10 minuta na 230-240 stepeni, a nakon toga još pola sata na umerneoj temperaturi /180-190 stepeni/.
Nakon što se ispeče gotov voćni kolač, treba brzo da ga okrenete na tacnu za serviranje, zato što kad se ohladi, karamela se stvrdne i vađenje pudinga je teško.
Voćni puding sa brašnom od keksa je odličan desert za male i velike!