Frikase od zečetine sa kaprom

21/03/2020
"Frikase od zečetine sa kaprom, jelo koje vredi svake minute dok ne bude spremno "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 500 g
  • pavlaka - 1 šolja, za kuvanje
  • pečurke - 200 g, sveže ili konzervisane
  • kapar - 200 g
  • beli luk - 1 čen
  • suve kajsije - 5 - 6 komada
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika, pšenično
  • so - po ukusu
  • mleveni biber
  • aleva paprika
  • suvi bosiljak
  • muskatni oraščić
  • luk - 1 komad
  • kravlji maslac - 50 g
  • za marinadu
  • paradajz - 1 komad, srednje veličine
  • šargarepa - 1 srednje veličine
  • celer -
  • luk - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca isecite na porcije.

Marinirajte pola sata na sobnoj temperaturi u smesi za marinadu: paradajz (krupnije isečen), šargarepu (isečenu na trakice, celer, krupnije isečen, luk, isečen na velike krugove).

Propržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Napravite mlečni sos. Sipajte pavlaku u malu posudu.

Umutite jaje. Sipajte pšenično brašno i promešajte.

Suve kajsije isecite na pola.

Isecite oprane pečurke na tanke kriške. Isecite povrće krupnije, tako da se prilikom dinstanje ne pretvore u kašu.

Promešajte sa komadima zečetine. Dodajte kapar. Posolite po ukusu.

Dodajte biber i mrvljeni lovorov list.

Pržite na tihoj vatri oko 15 minuta ukusni frikase.

Ukoliko je potrebno dodajte vodu ili bujon.

Nakon pola sata dodajte maslac i stavite da se krčka 1.5-2 sata.

Frikase od zečetine sa kaprom možete servirati kuvan i začinjenim miksom crvenog i blanširanog pirinča.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar