Način pripreme
1. Stavite posudu sa oko litar i po vode i lovorov list na ringlu. Čim tečnost provri stavite pola soli i krompir - oljušten i isečen na parčiće. Kuvajte oko 15-20 minuta ili dok potpuno ne omekša (vreme može da varira spram toga na koliko velike parčiće ste isekli krompir).
2. Ocedite odmah od vode i pasirajte zajedno sa preostalom solju, 30 ml maslinovog ulja, pavlakama i biberom. Pavlaka, koju sam naznačila može da bude za kuvanje ili poslastičarska - nazaslađena, za mućenje. Tako će smesa biti neverovatno kremasta.
3. Isecite pipke hobotnice na krugove približne debljine pola centimetra. U maloj posudi zagrejte na slaboj ringli preostalo maslinovo ulje, sipajte kašike aleve i ljute aleve paprike, plus još malo soli. Odmah sklonite sa vatre i mešajte nekoliko sekundi.
4. U čaše rasporedite nežni krem od krompira, poređajte parčiće hobotnice i odozgo prelijte sa malo emulzije od maslinovog ulja.
Pospite krupnom ljuspastom solju i servirajte odmah. Prijatno!