Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Pire»Krompir pire sa hobotnicom na galicijski način

Krompir pire sa hobotnicom na galicijski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77816k943
Krompir pire sa hobotnicom na galicijski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
21/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
4
"Nakon što smo videli recept za krompir pire sa hobotnicom, videli smo sve"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 300 g, skuvani pipci
  • krompir - 500 g
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • kisela pavlaka - 1 - 2 kašike
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica, ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite posudu sa oko litar i po vode i lovorov list na ringlu. Čim tečnost provri stavite pola soli i krompir - oljušten i isečen na parčiće. Kuvajte oko 15-20 minuta ili dok potpuno ne omekša (vreme može da varira spram toga na koliko velike parčiće ste isekli krompir).

2. Ocedite odmah od vode i pasirajte zajedno sa preostalom solju, 30 ml maslinovog ulja, pavlakama i biberom. Pavlaka, koju sam naznačila može da bude za kuvanje ili poslastičarska - nazaslađena, za mućenje. Tako će smesa biti neverovatno kremasta.

3. Isecite pipke hobotnice na krugove približne debljine pola centimetra. U maloj posudi zagrejte na slaboj ringli preostalo maslinovo ulje, sipajte kašike aleve i ljute aleve paprike, plus još malo soli. Odmah sklonite sa vatre i mešajte nekoliko sekundi.

4. U čaše rasporedite nežni krem od krompira, poređajte parčiće hobotnice i odozgo prelijte sa malo emulzije od maslinovog ulja.

Pospite krupnom ljuspastom solju i servirajte odmah. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: