Način pripreme
Operite pileće grudi i isecite ih na male komade.
Oljuštite, operite i isecite luk krupnije.
Sameljite meso, beli luk i luk u mašinici za mlevenje mesa.
Dodajte začine, jaje i prezle. Mešajte pileće mleveno meso dok se ne dobijete homogenu smesu.
Ostavite na 1 sat smesu za ćuftice u frižideru.
Izmrvite kornfleks, ali ne mnogo sitno.
Izvadite mleveno meso i oblikujte ukusne pileće ćuftice.
Umutite jaja viljuškom.
Uvaljajte svaku ćufticu u brašno, jaja i na kraju u kornfleks.
Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju.
Prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite pileće ćuftice iz rerne sa kornfleksom u prethodno ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni dok ne budu gotove.