Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Grčka pasta sa belim lukom

Grčka pasta sa belim lukom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Grčka pasta sa belim lukom
Fotografije: Anika Voit
1 / 5
25/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Svako jelo postaje ukusnije sa ovom grčkom pastom sa belim lukom"

Potrebni sastojci

  • hleb - 5 komada, star, kriške
  • beli luk - 6 čenova
  • patlidžan - 1 komad, pečen
  • maslinovo ulje - 120 ml
  • orasi - 1 šaka, samlveni
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite korice kriški hleba i potopite lepo u vodu.

Ocedite i zajedno sa prethodno izgnječenim belim lukom, paptlidžanom, oljuštenim i icečenim na komade stavite u blender.

Dodajte maslinovo ulje i orahe i ponovo pasirajte dok ne dobijete željenu konsistenciju.

Začinite predjelo sa belim lukom solju po ukusu.

Po želji dodajte i sok od pola limuna (ili malo sirćeta) u grčku pastu sa belim lukom.

Ovo ukusno predjelo se kombinuje odlično sa vašim omiljenim jelima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: