Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaći kečap»Kečap sa belim lukom

Kečap sa belim lukom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Kečap sa belim lukom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
140 min.
"Evo ga najaromatičniji recept za domaći kečap i da više niste posegnuli za onima iz prodavnice"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg
  • beli luk - 3 čena
  • sirće - 1 šolja
  • šećer - 10 kašika
  • so - 2 - 3 kašike
  • karanfilić - 5 zrna
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • biber - 30 zrna
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i sameljite paradajz u mašini za mlevenje mesa. Kuvajte sos od paradajza dok ne dobije neophodnu gustinu, nakon toga dodajte so, šećer i prethodno samlevene začine.

Kuvajte još oko 30 minuta. Nakon što skinete sos sa vatre, dodajte sirće i istucan beli luk.

Sipajte ohlađeni kečap u boce ili male tegle, zapečatite i sterilišite 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: