Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Grčka piletina sa limunom i belim lukom

Grčka piletina sa limunom i belim lukom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Grčka piletina sa limunom i belim lukom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Nepisano praviko kaže da pre svakog grčkog jela treba popiti čašu zaleđenog grčkog uza"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 8 kom.
  • krompir - 1 kg
  • limun - 1 kom, isečen na kolutove (šnite)
  • sok od limuna - 1 kom.
  • beli luk - 2 - 3 čena sitno sečen
  • origano - 1/2 kašičice
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso oprati, posušiti papirnim ubrusom, posoliti, pobiberiti, posuti seckanim belim lukom, origanom, limunovim sokom i maslinovim uljem.

Dobro sve utrljati i ostaviti da se marinira.

Rernu zagrejati na 180°C.

Očišćen i opran krompir iseći na kocke posoliti, pobiberiti, poprskati uljem i peći 20 minuta bez mesa, na plehu obloženom papirom za pečenje. Pleh treba da je odgovarajuće veličine, tako da kocke krompira budu u jednom sloju.

Posle isteka predviđenog vremena, izvaditi pleh, poređati pileće meso, šnite limuna i preliti sve marinadom.

Vratiti u rernu i peći još 45-60 minuta da bataci lepo porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: