Način pripreme
Umesite testo po želji ili nabavite gotovo u prodavnici. Ostavite ga da se odmori i podelite na nekoliko delova (pogledajte slike). Jedna velika, jedna srednja i šest manjih loptica.
U posudi pomešajte ulje, izgnječeni beli luk i začine. Razvijte male kuglice u elipse.
Premažite ih uljem sa belim lukom i urolajte. Poređajte ih nasuprot jednu od druge u nauljeni kalup (pogledajte sliku).
Veliku loptu razvijte u pravougaonu koru. Premažite je aromatičnim uljem. Urolajte i isecite na trouglaste komade. Ređajte ih između rolni u kalup.
Srednju lopticu takođe razvijte u pravougaonu koru.
Premažite aromatičnim uljem, urolajte i isecite na male komade.
Ređajte ih po sredini pogače kao cvet. Ostavite pogaču da naraste i premažite je umućenim žumancem. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Pogača sa belim lukom je gotova.