Način pripreme
Keksići se izmrve, a orasi se krupno naseckaju. Sipaju se u veliku posudu i dodaje se šećer u prahu.
U odgovarajuću posudu na ringlu se stavlja kafa, nes kafa, čokolada izlomljena na kockice, kravlji maslac i tečna pavlaka.
Ostavlja se na tihoj vatri na ringli dok se ne istope svi sastojci. Treba da se dobije glatka smesa koja se sipa u posudu kod keksića i oraha.
Dobro se izmešaju svi sastojci. Posuda se pokriva folijom i ostavlja se u frižideru na otprilike sat vremena da se stegne i može da se radi.
Po papiru za pečenje, foliji za sveže čuvanje ili celofanu se posipa šećer u prahu.
Na šećer se stavlja smesa od keksića, pokušavajući da joj damo oblik slatke salame.
Pomoću ruku na papiru pravimo oblik. Po potrebni posipamo sa još šećera u prahu odozgo.
Dobro uvijamo slatki rolat sa papirom za pečenje. Stavljamo u frižider na još barem 5-6 sati da bi mogao da se dobro seče ukusni keks rolat.
Imate savršenu poslasticu za svaki slučaj - keks rolat sa kafom.
Takođe, pogledajte kako da napravite patišpanj rolat ili omiljeni čokoladni rolat.