Način pripreme
Za krem torte se prokuva 800 ml svežeg mleka u koje se dodaje šećer.
Skrob se rastvara u 100 ml svežeg mleka i sipa se uz neprestano mešanje u prokuvano mleko. Kada se krem zgusti, skida se sa vatre. Prilikom hlađenja krem se još zgusti.
Svaki keksići se umače u sok od kompota i ređa se u kalup za tortu.
Na sloj keksića se sipa jedna trećina krema.
Banana se isecka na tanke kriškice i ređa se na krem. Sledi novi red keksića namočenih u sok iz kompota.
Ponovo krem, keksići i završava se kremom.
Za ukras torte stavljaju se keksići Everest. U sredinu svakog keksića se stavlja jagodica ili trešnjica.
Keks torta se posipa mrvicama od keksića i ređaju se bombone.
Ostavlja se u frižider dok se ne ohladi i dok se krem ne stegne.
Sočna torta sa keksićima je gotova.
Komentari