Način pripreme
U posudu stavite omekšali maslac sa sobne temperature, dodajte šećer i umutite mikserom dok ne postane gladak.
Dodajte jaja jedno po jedno, muteći mikserom.
U posudu prosejte brašno sa kakaom, praškom za pecivo, cimetom, skrobom i prstohvatom soli.
Sipajte u mlazu crveno vino u smesu od maslaca i jaja i dodajte u porcijama suvu smesu.
Poslednje dodajte višnje mešajući pažljivo.
Namažite i pospite brašnom okrugli kalup za kolač. Sipajte smesu za kolač sa vinom.
Ispecite kakao kolač na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.
Pazite da ne prepečete kolač, da ne ostane suv.
Izvadite kalup iz rerne, sačekajte pet minuta i okrenite na rešetku. Ohladite.
U maloj šerpi nalomite čokoladu, dodajte pavlaku i istopite na pari. Prelijte kolač pripremljenom čokoladnom glazurom.
Ukrasite čokoladni kolač sa crvenim vinom po vašem ukusu, pospite šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!