Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Ukusni hlepčići od heljde

Ukusni hlepčići od heljde

Ukusni hlepčići od heljde
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
24
"Cela mešavina za ukusne lepinje od heljde ima 137 g proteina, a jedna lepinja ima 112 kalorija, 10 g ugljenih hidrata, 6 g proteina i 5 g masti."

Potrebni sastojci

  • heljdino brašno - 300 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • kotidž sir - 95 g
  • jaja - 3 komada /124 g/ plus 2 žumanca
  • biljni protein - 56 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • maslinovo ulje - 56 g
  • kravlji sir - 107 g
  • začini - so, čubar, piskavica, bosiljak
  • crni susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite heljdino brašno u posudu. U drugoj posudi pomešajte kiselo mleko sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane penasto.

Dodajte kotidž sir i kravlji sir i promešajte. Zatim sve sipajte u brašno.

Dodajte jaja, maslinovo ulje i začine i umesite testo. Testo je lepljivo, ali ne brinite.

Uključite rernu na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga maslinovim uljem. Koristeći kuglicu za sladoled, uzimajte od smese i ređajte u pleh.

Zatim četkicom premažite kuglice heljdinog hleba umućenim žumancima i pospite susamom.

Pecite do lepe i zlatno smeđe boje. Vreme pečenja za ove zdrave hlepčiće zavisi od vaše rerne. Trebalo mi je oko 15 minuta. Prijatno!

Cela smesa za ukusne hlepčiće od heljde ima 137 g proteina, a jedan hlepčić ima 112 kalorija, 10 g ugljenih hidrata, 6 g proteina i 5 g masti.

Pogledajte još ideja šta da spremite sa heljdinim brašnom, kao i saznajte kompletan nutritivni sastav heljde.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: