Način pripreme
Stavite heljdino brašno u posudu. U drugoj posudi pomešajte kiselo mleko sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane penasto.
Dodajte kotidž sir i kravlji sir i promešajte. Zatim sve sipajte u brašno.
Dodajte jaja, maslinovo ulje i začine i umesite testo. Testo je lepljivo, ali ne brinite.
Uključite rernu na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga maslinovim uljem. Koristeći kuglicu za sladoled, uzimajte od smese i ređajte u pleh.
Zatim četkicom premažite kuglice heljdinog hleba umućenim žumancima i pospite susamom.
Pecite do lepe i zlatno smeđe boje. Vreme pečenja za ove zdrave hlepčiće zavisi od vaše rerne. Trebalo mi je oko 15 minuta. Prijatno!
Cela smesa za ukusne hlepčiće od heljde ima 137 g proteina, a jedan hlepčić ima 112 kalorija, 10 g ugljenih hidrata, 6 g proteina i 5 g masti.
Pogledajte još ideja šta da spremite sa heljdinim brašnom, kao i saznajte kompletan nutritivni sastav heljde.