Način pripreme
Mikserom umutiti belanca, dodati šećer, vanilin šećer i dobro umutiti. Zatim umešati žumanca, izmiksati, pa mikser isključiti. Umešati brašno, prašak za pecivo, ulje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.
Smesu uliti u pleh srednjih dimenzija obložen pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Gotov rolat izvaditi iz rerne i tako vreo uviti u pek-papir na kome se pekao, a preko staviti nakvašenu čistu kuhinjsku krpu i ostaviti rolat da se ohladi.
Za to vreme pripremiti fil: Mikserom umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta. Zatim ih skuvati na pari.
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, dodati u šerpu sa jajima i šećerom, mešati dok se čokolada ne rastopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Šerpu skloniti sa pare i ostaviti da se dobro ohladi.
Mikserom umutiti margarin dok ne postane penast, dodati u ohlađenu smesu i sve dobro umutiti mikserom.
Rolat odviti, premazati filom, urolati i ceo rolat premazati filom.
Rolat ostaviti u frižider da se stegne.
Seći na šnite željene debljine, servirati i poslužiti.
Probajte, nećete se pokajati. Predivnog je ukusa - kao doboš torta. Količinski se ne dobija dosta, pa zato slobodno duplirajte sve sastojke i za rolat, a i za fil.
Prijatno!