Način pripreme
Delimo belanca od žumanaca pet jaja.
U žumanca dodajemo 75 g šećera i mutimo mikserom. Sa drugih 75 g šećera mutimo belanca i zatim ih pomešamo sa žumancima.
U smesu od jaja dodajemo brašno i na kraju esenciju vanile. Pažljivo mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Prebacujemo u tepsiju sa papirom za pečenje i pečemo koru za tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 20 minuta.
U maloj posudi zagrevamo mleko i dodajemo šećer.
Blago mutimo maslac u posudici. Sada istopimo čokoladu na vodenoj pari i zatim ga dodajemo u meki maslac.
U nekoliko etapa dodajemo toplo mleko. Istopimo novih 85 g čokolade i pomešamo ih sa uljem.
Koru delimo na dva dela, a posle svaki deo sečemo tako da dobijemo dve kore i na kraju da ih ima ukupno 4.
Naizmenično slažemo koru, krem, koru i Doboš krem.
Završavamo kremom i na kraju glazurom za Doboš.
Neka vam je slatko sa kolačićima Doboš!