Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Sos za pečenu jagnjetinu

Sos za pečenu jagnjetinu

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Sos za pečenu jagnjetinu
Fotografije: N.Akifova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Raskošni sos, koji će učiniti vašu jagnjetinu još više neodoljivom!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • beli biber - prstohvat (ili crni)
  • sok - 1 šolja, od pečene jagnjetine, obavezno
  • maslac - 1 kašika
  • ulje - 1 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje ovog ukunog sosa za jagnjetinu počinjemo sa ljušćenjem pečuraka.

Oljuštimo ih sklanjajući gornji sloj, nakon čega sečemo na kriške i sa sitno isečenim lukom ih sipamo u jedan tiganj.

Unutra dodajemo maslac i ulje, da maslac ne zagori, i pržimo.

Nakon što su pečurke gotove dodajemo jednu kašiku brašna i mešamo dobro. Nakon toga sipamo sos od pečene jagnjetine, dodajemo pavlaku za kuvanje u začine.

Solimo i mešamo dobro. Dobija se sjajan sos za meso!

Sos za pečenu jagnjetinu daje neverovatan ukus mesnom jelu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: