Način pripreme
Predlažemo vam ovaj veoma lak i brz recept za predjelo, koji je pre svega ideja za ukusno i ekspres pripremljeno meze.
Možete da poslužite ovaj sir sa slatkom u svakodnevnom meniju, ali i u posebnim prilikama.
Ako vam je dosadilo da stalno jedete samo omiljeni kozji sir pečen, evo ideje i načina da to promenite.
Ovog puta smesa za pohovanje je mekana i vazdušasta.
Nasecite na deblje kolutove rolat od kozjeg sira, francuskog tipa - taj sir ima tvrdu koricu, a iznutra ima kremasti sloj i u sredini gotovo praškast.
Sir obavezno treba da bude na sobnoj temperaturi, jer se prži veoma kratko i ako je sir hladan neće biti dovoljno vremena da se on zagreje u sredini.
Umutite dva jaja sa prstohvatom soli za pohovanje i u posebnoj posudi pripremite brašno.
Ulje zagrejte na jakoj vatri, a komade sira potopite u jaja, brašno i ponovo u jaja. Za još vazdušastiji efekat, možete da napravite i duplo pohovanje.
Pržite pohovani sir do zlatne boje sa obe strane i poslužite uz slatko od borovnica.
Zalogajčići od pohovanog kozjeg sira su prava raskoš u tanjiru!