Način pripreme
Vadimo jaja na sobnu temperaturu. Umutimo ih mikserom veoma dobro. Posle dodajemo šećer i vanilu i opet mutimo. Treba da postane gusta smesa.
Dodajemo ulje u tankom mlazu i opet mutimo mikserom.
U kiselo mleko stavljamo sodu i promešamo. Kada se soda aktivira u kiselom mleku, dodajemo u posudu. Mutimo sve ponovo.
Skroz na kraju dodajemo kukuruzni griz. U ovom slučaju kukuruzni griz koji sam koristila nije mnogo krupan, već finog zrna.
Promešamo sve mikserom u ujednačenu smesu. Pokrivamo malu posudu za pečenje papirom za pečenje, tako da bude na dnu i zidovima i sipamo kašu.
Zagladimo. Kaša je ređa nego za kolač, ali to ne treba da vas brine, dobro se ispeče.
Pečemo naš kolač sa grizom u rerni ugrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotov. Ispeče se veoma brzo.
Kad se blago prohladi, sečemo kolač na 12 parčića.
Kolač sa kukuruznim grizom jedemo topao. Nek vam je slatko!