Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Torta od piškota sa nes kafom

Torta od piškota sa nes kafom

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Torta od piškota sa nes kafom
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Sjajna torta od piškota sa nes kafom uz vašu jutarnju kafu!"

Potrebni sastojci

  • piškote - 1 ili 2 pakovanja /u zavosnosti od posude/
  • kisela pavlaka - 2 komada
  • tečna čokolada - 4 - 5 supenih kašika
  • pavlaka - 150 ml, za mućenje
  • sirup od višnji - 200 ml
  • šećer u prahu - 2 - 3 supene kašike
  • nes kafa - 1 - 2 supene kašike
  • vanila - 2 komada
  • kora limuna - 1/2 kašičice ili pomorandže
  • banane - 1 komad
  • za preliv
  • crna čokolada - 200 g
  • tečna pavlaka - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudici se umuti pavlaka za mućenje i ostavi se sa strane. Kisela pavlaka se umuti zajedno sa tečnom čokoladom, izrendanom korom, šećerom u prahu i nes kafom.

Napisala sam odokativnu količinu - možete da probate krem za tortu i da prema sopstvenom ukusu dodate ili više tečne čokolade, više šećera ili pak kafe.

Špatulom se lagano pomeša i mute se obe vrste pavlake, tako da umućene pavlaka ne spadne, već da nastavlja da daje tu mekoću krema. Banana se oljušti i iseče na tanke kružiće i ostavlja se u posudicu sa strane.

Piškote se brzo umaču u sirup i ređaju se u posudu koju smo pripremili za tortu.

Ja imam domaće od višnji i zbog toga sam njega koristila, a i njegova blago kiselkasta nota ima veoma dobar kontrast sa slatkim kremom. Vi možete koristiti šta god da imate ili ono što nađete u prodavnici.

Kada se piškote gusto poređaju jedna do druge, tako da prekriju ceo prvi red, obilno se prelivaju kremom.

Zagladi se i na njega se slažu kružići banane. Ova procedura se ponavlja, dok ne nestanu piškote, dobro bi bilo da procenite i da isto toliko ostavite i krema, kako bi vam ostalo dovoljno da tortu odozgo završite slojem krema.

Gotova torta od piškota se stavlja u frižider na nekoliko sati, nakon čega se dovršava dekoracijom po izboru.

Moj finalni sloj je napravljen od crne čokolade i tečne pavlake.

Na vodenoj pari se istopi otprilike 200 g crne čokolade i dobro se promeša sa tečnom pavlakom, dok smesa ne postane u potpunosti homogena.

Torta se odozgo preliva, a kada se i ovaj poslednji sloj ohladi, torta je spremna za konzumaciju. Dekoracija je vaša.

Lično ja uveče spremam tortu od piškota sa nes kafom, a ujutru pravim čokoladni preliv.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: