Način pripreme
Krem 1: Zagrejte mleko sa vanilom. Umutite žumanca u posudi i dodajte prosejano brašno. Sipajte masu u tankom mlazu u mleko. Mešajte neprekidno dok se masa ne zgusne i ne dobijete krem.
Sklonite sa vatre i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se ohladi.
Krem 2: Sipajte vodu u posudu i stavite na vatru da provri. Dodajte 80 g šećera i kuvajte 4-5 minuta od ključanja, dok se šećer ne rastopi. Skinite sa vatre.
U suvoj posudi umutite belanca, dodajte 20 g šećera, sok od limuna i produžite sa mućenjem dok ne dobijete čvrst sneg. U sneg dodajte, kašiku po kašiku, šećerni sirup dok ga ne potrošite, uz neprestano mućenje mikserom. Produžite da mutite dok se krem ne ohladi.
Krem 3: Umutite pavlaku u gust krem mikserom.
Sjedinite sva 3 krema i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Duboku posudu obložite providnom folijom. Sipajte polovinu krema.
Preostalu polovinu podelite na 2 dela. U jedan deo stavite polovinu nes kafe (suvu). U drugu polovinu kafe dodajte 1 kašičicu vode i promešajte. Dodajte u krem. Promešajte dok se ne ujednači i sipajte u posudu.
Preostali deo belog krema stavite odozgo.
Pritisnite i pokrijte foljom. Ostavite posudu u zamrzivač preko noći. Pre konzumacije, pospite obilno kokosovim brašnom.
Elegantan italijanski desert! Prijatno!