Beli trifle sa nes kafom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Beli trifle sa nes kafom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
28/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Beli trifle - nežan kao izjava ljubavi i skoro toliko željen"

Potrebni sastojci

  • krem 1
  • sveže mleko - 200 ml
  • žumance - 2 komada
  • šećer - 60 g
  • brašno - 20 g
  • krem 2 italijanski merenge
  • belance - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • voda - 20 ml
  • vanila - 1 kesica
  • sok od limuna - 1 šoljica
  • krem 3
  • pavlaka - 500 ml
  • kokosovo brašno - 1 pakovanje
  • kafa - 50 g, nes
* merne jedinice

Način pripreme

Krem 1: Zagrejte mleko sa vanilom. Umutite žumanca u posudi i dodajte prosejano brašno. Sipajte masu u tankom mlazu u mleko. Mešajte neprekidno dok se masa ne zgusne i ne dobijete krem.

Sklonite sa vatre i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se ohladi.

Krem 2: Sipajte vodu u posudu i stavite na vatru da provri. Dodajte 80 g šećera i kuvajte 4-5 minuta od ključanja, dok se šećer ne rastopi. Skinite sa vatre.

U suvoj posudi umutite belanca, dodajte 20 g šećera, sok od limuna i produžite sa mućenjem dok ne dobijete čvrst sneg. U sneg dodajte, kašiku po kašiku, šećerni sirup dok ga ne potrošite, uz neprestano mućenje mikserom. Produžite da mutite dok se krem ne ohladi.

Krem 3: Umutite pavlaku u gust krem mikserom.

Sjedinite sva 3 krema i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Duboku posudu obložite providnom folijom. Sipajte polovinu krema.

Preostalu polovinu podelite na 2 dela. U jedan deo stavite polovinu nes kafe (suvu). U drugu polovinu kafe dodajte 1 kašičicu vode i promešajte. Dodajte u krem. Promešajte dok se ne ujednači i sipajte u posudu.

Preostali deo belog krema stavite odozgo.

Pritisnite i pokrijte foljom. Ostavite posudu u zamrzivač preko noći. Pre konzumacije, pospite obilno kokosovim brašnom.

Elegantan italijanski desert! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: