Način pripreme
Promešajte kristal šećer sa polovinom šećera u prahu. Kakao i preostali šećer u prahu prosejte u posebnu posudu.
Belance sipajte u suvu posudu, dodajte prstohvat soli i sok od limuna. Mutite oko 4 minuta, prvo na srednjoj brzini miksera, a zatim postepeno povećavajte brzinu (mutilice miksera moraju da budu potpuno suve).
Dodajte smesu dve vrste šećera u belance, kašiku po kašiku uz neprestano mućenje, dok ne dobijete čvrst sneg.
Sneg od belanaca prebacite u posudu sa kakaom i preostalim šećerom u prahu i špatulom mešajte ujednačenim pokretima odozgo na dole, preklapajući smesu. Zbog kakaa smesa će se lagano razvodniti, ali neka vas to ne brine.
Zagrejte rernu do 130 stepeni.
Napunite špric sa okruglim krajem smesom za puslice i špricajte kolačiće u pleh prekriven papirom za pečenje u obliku tankih i tankih štapića.
Štapići treba da budu na rastojanju jedan od drugog. Poravnajte ih odozgo spoljnom stranom kašike i spljeskajte ih dodatno, ako ima potrebe.
Pleh postavite u već zagrejanu rernu i odmah je smanjite na 110 stepeni. Pecite oko 1 sat i čim isključite rernu, ostavite pleh unutra da se kolači potpuno ohlade. Nemojte ih vaditi. Od ovih količina namirnica, dobićete oko 2-3 pleha.
U slučaju da u vašoj rerni ne možete istovremeno da pečete 2 pleha, napravite polovinu doze, pa onda još pola, ako ima potrebe.
Poslužite kolače kao dopunu uz kremove, kolače ili koristite kao ukras za torte.
Možete da ih jedete i samostalno i jako su ukusni.
Prijatno.