Keks torta sa bavarskim kremom u čašama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
08/04/2020
"Nije vam neophodno mnogo sastojaka, da napravite desert koji ostavlja utisak - ova keks torta u čašama to dokazuje "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 093
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje
  • čokoladne mrvice - za posipanje
  • za krem
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 8 kašika, punih
  • sveže mleko - 1, 1 litar
  • vanila - 1 komad
  • maslac - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Specifično kod ove keks torte sa bavarskim kremom u čašama je upravo spremanje bavarskog krema. Baš zbog toga i počinjemo od njega.

Jaja se umute sa šećerom veoma dobro, dodaje se brašno, a nakon toga vanila i opet se muti mikserom.

Na kraju se sipa mleko, pri čemu se meša samo mutilicom miksera.

Stavlja se na ringlu da provri uz neprestano mešanje, da se ne stvore grudvice i da se ne preseku jaja.

Kada je krem za našu keks tortu u čašama već gotov i dovoljno se zgusnuo, sklanja se sa ringle i dodaje mu se maslac.

Keks takođe namrvimo u blender (ne smeta ako ga ostavite ceo, ako imate toliko velike čaše).

U svaku čašu ređamo red namrvljenog keksa, koji pritiskamo i izravnamo dobro, red krema, red keksa, red krema i odozgo posipamo čokoladnim mrvicama po izboru.

Ukusna keks torta je lagani desert!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar