Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Keks torta sa bejlis kremom

Keks torta sa bejlis kremom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
125201k53
Keks torta sa bejlis kremom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 6
02/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Opijajuće ukusna torta sa Bejlisom - znamo da želite veće parče"

Potrebni sastojci

  • vanila keks - 2 pakovanja
  • kakao keks - 2 pakovanja
  • sveže mleko - 1 šolja, za umakanje
  • Za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • puding - 1 komad, za keks tortu
  • vanila - 1 kašičica, esencija
  • maskarpone - 500 g
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • šećer - 2 šolje
  • bejlis - 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Puding se sprema prema uputstvu na pakovanju, a kod mene je to predstavljalo:

Litar mleka se sipa u odgovarajuću šerpu, sipa se sadržaj pudinga i šećer po ukusu (ja sam stavila 2 šolje), nakon toga se stavlja na ringlu i meša se neprestano, dok se krem ne zgusne.

Ostavlja se sa strane da se ohladi.

Mikserom se muti maskarpone sa šećerom u prahu i bejlisom. Umutite dobro dok se ne dobije homogena smesa.

Pomešajte krem sa Bejlisom sa već potpuno ohlađenim pudingom i mešajte dok ponovo ne dobijete ujednačenu smesu.

U kalup sa dnom koje se skida (moj je prečnika 28 cm) počinjem da ređam moju keks tortu - poređam keks, koristeći dve vrste i poređam ih šahmat i potpama na kratko u sveže mleko.

Sipam krem i ponovo poređam keks i tako dok se ne potroše sastojci.

Keks torta sa Bejlis kremom se stavlja na bar 3-4 sata u frižider da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: