Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa neobičnim kremom

Keks torta sa neobičnim kremom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Keks torta sa neobičnim kremom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
8
"Ovakvu keks tortu niste probali! Zaista je neobičnog ukusa!"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 500 ml, za mućenje
  • kondenzovano mleko - 50 g
  • krem sir - 200 g
  • puding od vanile - 1 komad, bez kuvanja
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • keksići - 400 g, tip sendvič
  • sveže mleko - za umakanje keksića
  • čokolada - 200 g
  • pavlaka - 50 ml, tečna, slatka
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte pavlaku, kondenzovano mleko, puding i stavite krem sir.

Mutite mikserom dok se ne dobije vazdušast krem. Ako Vam krem vude mnogo gust, dodajte nekoliko supenih kašika svežeg mleka i mešajte špatulom.

Uzmite keksiće i svaki umačite u sveže mleko i poređajte ih na dno tepsije prečnika 24 cm.

Stavite polovinu krema, pokrijte i ravnomerno izravnajte.

Poređajte drugi red keksića, ponovo ih umačući u mleko i završite ostalim kremom.

U malu posudicu izlomite čokoladu, sipajte pavlaku i istopite u mikrotalasnoj rerni ili na vodenoj pari.

Mešajte dok se ne dobije čokoladni ganaš.

Ovom smesom pokrijte ukusnu keks tortu i po želji ukrasite sa još keksića i čokoladnih mrvica.

Ostavite u frižideru na nekoliko sati da se ohladi i stegne raskošna keks torta sa neobičnim kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: