Način pripreme
Za ovaj ukusni slatkiš bez glutena u posudu stavite jaja, dodajte šećer i umutite mikserom da se dobije sipkasti krem.
U drugoj posudi pomešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Suvu smesu dodajte u smesu sa jajima. Sipajte sveže mleko i limunov sok.
Aromatizujte prstohvatom izrendane kore limuna. Dodajte 2 supene kašike semena maka.
Dobro homogenizujte sastojke.
Dno male pravougaone tepsije obložite komadom papira za pečenje.
Sipajte testo za slatki rolat i poravnajte.
Koru pecite na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 8-10 minuta.
Ispečeni slatkiš sa makom okrenite na pamučnu krpu, uklonite papir za pečenje i uvijte u rolat.
Ostavite ga da se u potpunosti ohladi, nakon toga razvijte, premažite Nutelom i ponovo uvijte rolat sa makom.
Rolat bez glutena sa makom i Nutelom pospite šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!