Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Rolat bez glutena sa makom i Nutelom

Rolat bez glutena sa makom i Nutelom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Rolat bez glutena sa makom i Nutelom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Atmosfera je sasvim drugačija kada nas na trpezi očekuje ovaj prelepi i ukusni rolat sa makom i Nutelom"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 35 g
  • kukuruzni skrob - 25 g
  • jaja - 2 komada
  • smeđi šećer - 50 g
  • seme maka - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 10 g
  • limunov sok - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • kora limuna - prstohvat, izrendana
  • nutela - 4 - 5 supenih kašika
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj ukusni slatkiš bez glutena u posudu stavite jaja, dodajte šećer i umutite mikserom da se dobije sipkasti krem.

U drugoj posudi pomešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo i prstohvat soli.

Suvu smesu dodajte u smesu sa jajima. Sipajte sveže mleko i limunov sok.

Aromatizujte prstohvatom izrendane kore limuna. Dodajte 2 supene kašike semena maka.

Dobro homogenizujte sastojke.

Dno male pravougaone tepsije obložite komadom papira za pečenje.

Sipajte testo za slatki rolat i poravnajte.

Koru pecite na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 8-10 minuta.

Ispečeni slatkiš sa makom okrenite na pamučnu krpu, uklonite papir za pečenje i uvijte u rolat.

Ostavite ga da se u potpunosti ohladi, nakon toga razvijte, premažite Nutelom i ponovo uvijte rolat sa makom.

Rolat bez glutena sa makom i Nutelom pospite šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: