Način pripreme
Umutite jaja, dodajte šećer i umutite mikserom. Dodajte vanilu i sveže mleko i ponovo umutite sve sastojke.
U kalup za kolače stavite 6 supenih kašika šećera i istopite na ringli da se dobije karamel.
Sipajte smesu za krem i poređajte keks na jednu stranu. Puštam i fotografije da vidite kako sam ih poređala.
U tepsiju sa hladnom vodom stavite kalup u koji ste stavili krem karamel sa keksom.
Uključite rerni na 160 stepeni i stavite da se peče dok ne bude gotovo.
Možete da proverite da li je gotova ukusna keks torta tako što lagano prodrmate kalup, ako je smesa tečna, to se vidi, treba da bude stegnuta - gusta.
Kada je gotova Krem karamel torta, ostavite je da se ohladi.
Stavite u frižider na nekoliko sati da se ohladi.
Silikonskom špatulom odvojte od stranica. Vašu keks tortu sa krem karamelom okrenite na odgovarajući tanjir.
Neka vam je slatko!