Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ašure»Turski desert Keškul (Keşkül)

Turski desert Keškul (Keşkül)

Turski desert Keškul (Keşkül)
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Turski desert Keškol - iskušenje, koje lagano miluje nepce"

Potrebni sastojci

  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • bademovo brašno - 2 kašike
  • kokosovo brašno - 2 kašike (sitno)
  • kokosove brašno - 2 kašike (krupno)
  • zaslađivač - 1 kašičica
  • orasi - 50 g
  • maslac - 1 kašika
  • žumance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaku promešajte sa vodom.

Bademovo brašno i krupno i sitno kokosovo brašno promešajte, pa im dodajte žumance i deo razređene pavlake, uz neprestano mešanje dok ne dobijete glatku kašu.

Dodajte i preostalu pavlaku. Sve stavite na vatru i mešajte bez prestanka dok ne proključa.

Nastavite da mešate desert sa kokosom na slaboj vatri dok se ne zgusne.

Skinite sa vatre, dodajte zaslađivač i maslac i sipajte Keškul u posudice.

Pospite turski desert Keškul sitno naseckanim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: