Turski sladoled

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
979867k251
Turski sladoled
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
16/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Jednostavan recept za domaći truski sladoled, da se uz njega zasladite kada vrućina postane nepodnošljiva"

Potrebni sastojci

  • kozije mleko - 4 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • salep - 1 kašika, brašno od orhideje
  • vanila - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešamo šećer, salep i vanilu - to su suvi sastojci.

Na ringlu stavljamo mleko i zagrevamo ga, dok u njega dodajemo po malo suve smese.

Mešamo neprestano dok se ne dobije konzistencija pudinga.

Smanjujemo temperaturu na najnižu i ostavljamo tako da se kuva 30-40 minuta.

Sklanjamo sa vatre i čekamo da se ohladi, prebacujemo u drugu posudu i stalvjam u zamrzivač na 30 minuta.

Izvadimo i koristimo viljušku, da rastegnemo smesu oko 2-3 minuta.

Stavljamo mlečni sladoled ponovo u zamrzivač.

Ponavljamo to 3-4 puta na pola sata.

Tek tad prebacujemo turski sladoled u drugu posudu sa poklopcem koji se dobro zatvara i ponovo stavljamo u zamrzivač na 5 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: