Turski sladoled

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
16/09/2020
"Jednostavan recept za domaći truski sladoled, da se uz njega zasladite kada vrućina postane nepodnošljiva"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca110
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kozije mleko - 4 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • salep - 1 kašika, brašno od orhideje
  • vanila - 1 kašika
* merne jedinice
Mlečni Sladoled

Način pripreme

U velikoj posudi pomešamo šećer, salep i vanilu - to su suvi sastojci.

Na ringlu stavljamo mleko i zagrevamo ga, dok u njega dodajemo po malo suve smese.

Mešamo neprestano dok se ne dobije konzistencija pudinga.

Smanjujemo temperaturu na najnižu i ostavljamo tako da se kuva 30-40 minuta.

Sklanjamo sa vatre i čekamo da se ohladi, prebacujemo u drugu posudu i stalvjam u zamrzivač na 30 minuta.

Izvadimo i koristimo viljušku, da rastegnemo smesu oko 2-3 minuta.

Stavljamo mlečni sladoled ponovo u zamrzivač.

Ponavljamo to 3-4 puta na pola sata.

Tek tad prebacujemo turski sladoled u drugu posudu sa poklopcem koji se dobro zatvara i ponovo stavljamo u zamrzivač na 5 sati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar