Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom i sokom od pomorandže. Dodajte ulje, koru od pomorandže i na kraju brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
Sipajte testo za kolač u široki pleh na papir za pečenje.
Pecite koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube i izvadite na nov list papira, a stari skinite.
Isecite kad se malo ohladi na dva dela po vicini. Pripremite sirup od vode, pomešane sa slatkom od pomorandže.
Stavite jednu polovinu u pleh, namažite četkom iz sirupa.
Pripremite krem 1, tako što viljuškom umutite kiselu pavlaku i slatko.
Pokrijte drugom korom, prelijte odozgo i odozdo.
Pripremite krem tiramisu prema uputstvu na pakovanju.
Namažite odzgo i sa strane kremom, viljuškom oblikujte šaru.
Pospite koricama od pomorandže iz slatkog, šećernim perlama i kokosovim brašnom.
Ostavite ukusnu tortu tiramisu u frižideru da se stegne bar 3 sata.
Isecite i jedite aromatičnu italijansku domaću tortu.
Neka vam je slatko!